NL
EN
DE
Vakantiehuis in Dordogne

Vakantiehuis in Dordogne

De Dordogne is één van de populairste vakantiebestemmingen van Frankrijk. Door de Fransen wordt het ook wel Périgord genoemd. Het departement in de regio Aquitaine staat bekend om zijn prachtige heuvellandschappen, tuinen, rivieren en bezienswaardigheden.

Het departement Dordogne is verdeeld in vier gebieden.

  • Périgord Blanc: Genoemd naar de kalkstenen grondlagen
  • Périgord Noir: Staat voor de donkere eikenbossen
  • Périgord Pourpre: Staat voor de paarse bladeren van de wijnvelden
  • Périgord Vert: Staat voor het groene landschap

Activiteiten
Vooral in het hoofdseizoen is er veel te doen in de Dordogne. De prachtige rivieren maken het mogelijk om eens lekker te gaan kanoën, kajakken of te vissen. In het hoogseizoen zijn er ook regelmatig vuurwerkshows  of muziekvoorstellingen te zien.

Eten
Frankrijk staat gelijk aan lekker eten en in de Dordogne houdt men daar ook van. Specialiteiten zijn Gans en Eend. Ook worden veel gerechten bereid met paddenstoelen of walnoten.

Bezienswaardigheden

Bekend zijn de talloze kastelen, prachtige grotten en de verschillende middeleeuwse steden. Een aantal van de bezienswaardigheden die het bekijken waard zijn:

  • Stad Perigueux: De stad Perigueux is de hoofdstad van Perigord. Het centrum bevat veel terrasjes en lekkere restaurant om wat van de Franse cultuur te proeven. Daarnaast is de kathedraal ook aanrader om te bekijken.
  • Ook de grotten van Lascaux zijn de moeite waard om te bekijken. In 1940 zijn in deze grot een aantal rotswandschilteringen ontdekt. De oudste rotsschilderingen dateren volgens deskundigen uit 15.000 voor Christus.

Vakantiehuizen in de Dordogne
In de Dordogne staan veel vrijstaande vakantiehuizen. Wil je optimaal genieten, dan is een zwembad bij je vakantiehuis natuurlijk ideaal. De meeste vakantieparken in de Dordogne hebben één of meerdere zwembaden. Het voordeel van een vakantiepark is dat u veel faciliteiten binnen handbereik hebt. Ook voor de kinderen zijn er vaak animatieteams en peuterzwembaden aanwezig.