NL
EN
DE
Wandelen in de Dordogne

In de Dordogne is er werkelijk voor elk wat wils. Schitterende uitzichten. Bij helder weer is het zicht bijna onbeperkt qua afstand.

Vanuit vele dorpen zijn vanaf “Le Bourg” (het centrum van een dorp, dorpsplein) verschillende wandelroutes uitgezet over verschillende afstanden (Petites Randonnées of Circuits). Ook zijn er diverse lange wandelroutes uitgezet,die u van noord naar zuid of van oost naar west leiden (Grande Randonnée) Door bossen, open velden, over heuvels en door dalen en bij de langere wandelroutes naar de aangrenzende dorpen waar eventueel weer een andere route kan worden opgepakt. Iedere route vanaf Le Bourg is zodanig uitgezet dat men altijd op het beginpunt terug komt. De routes zijn vrij te belopen, zonder inschrijving of melding vooraf. Aan het begin/eindpunt staat meestal een grote kaart waarop de verschillende routes staan afgebeeld. Iedere lengte heeft zijn eigen kleur. Vanaf bepaalde plaatsen is het zelfs mogelijk om een ezel of paard te huren die meeloopt om bagage of jonge kinderen op zijn rug mee te nemen.

Voor meer informatie kunt u zich wenden bij de plaatselijke VVV. Vaak zijn hier ook detailkaarten van de wandelroutes te verkrijgen.

Maar ook gewoon vanuit uw vakantieadres een wandeling maken is een aanrader. Zeker als u buiten de bebouwde kom uw vakantie door brengt is een boerenweg of bospad al snel een verleiding om te kijken wat er aan het einde van het pad te vinden is. Houdt u er rekening mee dat terrain privée, entrée interdite, défense d’entrée etc. ook echt betekent dat u hier niet welkom bent.