NL
EN
DE
Plaatsen/dorpen in de Dordogne

Iedere plaats in de Dordogne heeft zo zijn eigen charme. Van gewoon boerendorp tot echt toeristencentrum. Het centrum met de kerk meestal centraal gelegen, oude gebouwen met mooie gevels en aan de rand van de plaats recentere bouw. In vele plaatsen vindt men een boulangerie (bakker) voor uw dagelijkse verse stokbrood, een boucherie (slager) et charcuterie (fijne vleeswaren) en een épicerie (kleine buurtwinkel). En in veel plaatsen de wekelijkse markt. Vaak ook het plaatselijke café waar men een tabaksvergunning heeft.

Als grote toeristische centra zijn in ieder geval de bastide-plaatsen aan te merken. Gefortificeerde steden gebouwd in de Honderd-jarige oorlog. Met een duidelijke bouw van de poort naar het centrale middenplein. Domme, hoog gelegen op de rotsen met een fantastisch uitzicht over de Dordogne van de Single de Montfort tot aan het kastelendal rond Castelnaud en Beynac. Beaumont, het bouwplan vertoont een H als men het van boven bekijkt, met de gefortificeerde kerk St. Front uit de 13e-eeuw. Monpazier, een nog geheel ommuurde bastide uit 1284, met een schitterend plein. Arcaden (bogengalerijen) omgeven het plein. Villefranche-du-Perigord, een van de oudste bastide-plaatsen uit Frankrijk. Galerijen rond een symmetrisch gebouwd plein. En wat dacht u van Brantôme, ook wel het Venetië van de Perigord genoemd. De oude stadskern ligt op een eiland in de Dronne. St.-Jean-de-Côle, komt voor op de lijst van Les Plus beaux villages de France (de mooiste plaatsen van Frankrijk), okergele huisjes in een wirwar van nauwe straatjes. Voor fotoliefhebbers Collonges-la-Rouge, een plaats gebouwd in rood kalksteen, met peperbustorens en puntdaken, dat bij ondergaande zon unieke plaatjes oplevert. Belvès, hooggelegen met een oude markthal in het centrum. Bekend om het Fête Médiévale (Middeleeuwse feest), het Festivals Bach (orgelconcerten) en de kleine straatjes teruggaande tot het troglodytique tijdperk. De plaatsen rond het pre-historisch leven, Les-Eyzies-de-Tayac en Montignac.

Hierboven vindt u slechts een kleine opsomming van unieke plaatsen, maar uit ervaring kunnen we u melden dat in het hele gebied in de buurt of ter plaatse de meest unieke plekken zijn te ontdekken.