NL
EN
DE
Markten in de Dordogne

Een bezoek aan de markt (La Marché) is bijzonder. Van zeer commerciële toeristische kramen tot de boer of boerin met eigen producten. De markt is voor de bewoners uit de omgeving een plaats om familie en vrienden te ontmoeten, de laatste nieuwtjes uit te wisselen en verse producten te kopen. Van eieren tot levende kippen en kuikens, schrik dus niet, verse groenten en fruit, vlees, olijven en kruiden, walnotenproducten, speciaal brood, verse geitenkaasjes, maar ook kleding, huishoudelijke artikelen en exotische waren. Ook kramen met uitsluitend biologisch geteelde producten zijn steeds meer te vinden. Het is een bonte verzameling van de bevolking, marktkraamhouders en toeristen. En als toerist krijg je een warm gevoel, het is gezellig en er gebeurt veel.

Marktdagen in de Dordogne. Wij maken u erop attent dat dit lang niet alle marktdagen zijn in de Dordogne. Het gaat hier om de grotere markten en de bekendere plaatsen. Ook ’s zomers zijn er vaak meerdere marktdagen in een plaats of seizoengebonden markten. Voor een uitgebreid overzicht gaat u naar jours de marche.fr


Perigord Vert


Perigord Blanc


Perigord Noir


Perigord Pourpre

maandag

 * Les Eyzies-de-Tayac

dinsdag

 * Le Bugue

 * Salignac-Eyvignes

 * Cénac

 * Bergerac

woensdag

 * Hautefort

 * Montpon

 * Ménestérol

 * Perigueux

 * Sarlat

 * Montignac

 * Bergerac

donderdag

 * Domme

 * Terrasson-le-Villedieu

 * Lalinde

 * Monpazier

vrijdag

 *Brantôme

 * Le Buisson

zaterdag

 * Thiviers

 * Nontron

 * Perigueux

 * Mussidan

 * Sarlat

 * Montignac

 * Belves

 * Villefranche-du-Perigord

 * Bergerac

zondag

 * St. Cypriën
 * St. Geniès

 * Issigeac

De brocante (foire)markt en vide-greniers, antiek en curiosa markt en rommelmarkten zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Van alles en nog wat is er te vinden en altijd een gezellige drukte. Waar en wanneer wordt meestal via affiches of flyers achter de ruitenwisser bekend gemaakt.. De plaatselijke VVV zal u zeker verder kunnen informeren. En dat ene unieke stuk kunt u misschien wel vinden. Afdingen is een gewoonte. Zelfs als u de taal niet beheerst kunt u met gebarentaal of een velletje papier een heel eind komen. De marché nocturne of marché gourmand zijn de markten die in de zomermaanden worden gehouden aan het einde van de dag. Neem eventueel zelf bestek mee (plastic bestek krijgt men gratis of is te koop) een bord en een glas en laat u verrassen door de plaatselijke slager met zijn heerlijke stukje vlees van de barbecue, een salade, patatjes of pommes sarladiënnes een stukje kaas of gewoon een lekker stuk brood, een glaasje wijn en dan plaats nemen aan een van de lange tafels die zijn opgesteld. En na afloop natuurlijk een nagerecht. Meestal is er een artiest of muziekgroep die de sfeer alleen nog maar verhoogd.