NL
EN
DE
L’Office de Tourisme

In veel plaatsen kan men een Syndicat d’Initiative vinden. Een klein toeristenbureau. Volop folders en informatie over de bezienswaardigheden bij u in de buurt. Maar ook van plaatsen verder gelegen in de Dordogne.  Openingstijden van bezienswaardigheden. Informatie over de gewone markten, antiekmarkten, concerten, tentoonstellingen, zomerfeesten.

Veel activiteiten zijn seizoensgebonden. Zo hebben vele plaatsen ’s zomers hun eigen feest met allerlei activiteiten. Bijvoorbeeld een discoavond voor de jeugd, kinderspelletjes of een wielerwedstrijd, Een concours de pétanque (jeu de boules toernooi) waar iedereen aan deel mag nemen of een concours de pêche (viswedstrijd). Zo’n feest is meestal in het weekend zowel op zaterdag en dan op zondag vaak een bal met als klapper groots vuurwerk. In vele plaatsen is ook de mogelijkheid om deel te nemen aan het repas (maaltijd met alle bewoners) Ook concerten worden in de zomermaanden gegeven. En een keur aan tentoonstellingen o.a. schilderijen, beeldhouwwerken, quilts.

Een tip die ik u kan meegeven is om bij de ingang of uitgang van de grotere supermarkten eens het affichebord te bekijken. Hier hangen vele affiches van de activiteiten die er op dat moment zijn georganiseerd. L’Office de Tourisme is veel uitgebreider qua informatie en te vinden in een aantal grote steden.