NL
EN
DE
Grotten Dordogne

Dordogne grotten

Deze maken met name op kinderen een grote indruk. Diep onder de grond is het er koud. De wetenschap dat hier duizenden jaren geleden al mensen rondliepen.

Diep de grond in, lopen of per boot of trein. Naar druipsteengrotten of grotten met unieke wandschilderingen uit de pre-historie.

Het bezoek vindt altijd plaats onder leiding van een gids. Tevens zijn er, zeker in het hoogseizoen wachttijden voor het bezoeken van een grot. Dit heeft te maken met het microklimaat in een grot. Door de warmte, licht en het verstoren van de luchtstromen worden de grotten bedreigd door algen- en mosvorming. Fotograferen, het meenemen van rugzakken of andere grote tassen, huisdieren, alsmede eten en achterlaten van afval is dan ook verboden. Zo ook het aanraken van de wanden en de druipstenen. Wat we u wel aanraden is het aantrekken van een trui, gezien de temperatuur in de grotten en dit natuurspektakel te gaan bekijken.

Rond Les Eyzies-de-Tayac zijn de meeste grotten te vinden maar ook elders in de Dordogne. Een absolute aanrader. ( Zie het verhaal over de Pre-historie).

Een kleine selectie van de te bezoeken grotten: