NL
EN
DE
Dordogne de streek

Het departement Dordogne valt voor het grootste gedeelte samen met de oude provincie Perigord. (voor 1790) en wordt door de bevolking nog steeds Perigord genoemd.

De Dordogne: Het vakantie gebied voor jong en oud en voor elk wat wils.

Als trouwe toerist van de Dordogne is iedere vakantiedag weer een uitdaging. Wat gaan we doen vandaag?

De Dordogne Van logeren op een camping ä la ferme (campingboerderij) tot overnachten in een chateau (kasteel).

De Dordogne: De dag begint natuurlijk met heerlijk vers stokbrood van de plaatselijke bakker en bij de koffie een overheerlijk stuk notentaart. Een van de specialiteiten uit de streek.

De Dordogne: Het land van 1000 kastelen verspreid over 575 gemeentes. Kastelen in particulier bezit maar ook om te bezichtigen. Een bezoek om de cultuurhistorische waarde of …..Maar ook een tochtje langs een particulier kasteel is zeker de moeite waard.

De Dordogne: Een reis van de prehistorie, via de Middeleeuwse steden, kastelen, bastidesteden en kerken naar de waterrecreatie langs de rivieren en aan de meertjes.

De Dordogne: Van gastronomische hoogstandjes tot gewoon lekker eten. Gekocht op de verschillende markten, een ervaring op zich, of bij de plaatselijke detaillist of gewoon naar een grote supermarkt.
Behalve op zoek naar lekker eten op de markt , rondsnuffelen op de brocante (antiek- en curiosa) markten en vide greniers (rommelmarkten) of aan het begin van de avond naar een marché nocturne, lekker eten kopen bij de verschillende kraampjes en aan lange tafels met alle bezoekers van de markt, toeristen en plaatselijke bevolking heerlijk smullen. En dan vaak vermaakt worden met life-muziek. Is iedere keer weer een grote verrassing.

De Dordogne: Kanoën of kajakken of gewoon het zwembad opzoeken, lekker zonnen, heel rustig vissen of fietsen.. Of lekker golfen. Een tocht maken per luchtballon, of naar een roofvogelshow.
Zeker in het hoogseizoen is er zoveel te beleven. Iedere plaats heeft zijn eigen feest met muziek fantastisch vuurwerk en vaak een repas (maaltijd met elkaar), Jeu de Boules toernooien, ouvert á tous, dus iedereen kan deelnemen.

De Dordogne: Genieten van de natuur. Voor meer dan 40 % bedekt met bossen. Waar je nog verrast kan worden met wilde dieren. Herten, konijnen maar ook vossen en dassen zijn aanwezig. Vanuit vele plaatsen zijn wandelroutes uitgezet, over verschillende afstanden. Maar ook zijn unieke tuinen te bezoeken.

De Dordogne: De avond afsluiten met een mooi glas wijn uit de Bergerac-streek. Genieten van de geluiden uit de natuur. Maar ook van de stilte en zeker als er geen maan is, het aardeduister.
En dan naar boven kijken. Omdat er in de Dordogne zo goed als geen industrie is, is het een van de schoonste gebieden van Europa. Dus geen luchtvervuiling maar ook geen lichtvervuiling (met uitzondering van de paar grote steden). Het universum kijkt op je neer en jij kijkt terug. Een uniek schouwspel. De melkweg is gewoon met het blote oog te zien. En dan lekker slapen. In stilte. Wat gaan we morgen ontdekken