NL
EN
DE
Theveny - Perigord Vert

Description

menu_devider

Theveny,klein landhuis in de Dordogne 

Locatie en atmosfeer

Op 15 km ten westen van Périgeux, de oude hoofdstad van de Dordogne, ligt op de rand van een heuvelrug, tussen bossen en weilanden het kleine landhuis “Theveny”. Dit kleine landhuis is de voormalige woning van de Nederlandse filosoof Ton Lemaire, bekend van de boeken “de tederheid” en “filosofie van het landschap”.

Het karakteristieke huis ligt op een terrein waar een bron een vijver vult en vervolgens als beekje 7 km naar beneden loopt en uitmondt in de Isle. Dit is een plek voor de rustzoeker en natuurliefhebber. Hier is de stilte nog echte stilte. Er broeden dan ook bijzondere vogels in de omgeving, zoals de nachtzwaluw, de wielewaal, de hop, de cirlgors en de zwarte specht.

Zichtbaar vanuit het huis staat een eeuwenoude waterput, waarvandaan een romantisch pad naar een lager gelegen plateau slingert. Hier kan je in de avondschemering in alle rust de reeën en vossen observeren. Ondertussen hoor je in de verte de bosuil. Vanuit het huis is er een prachtig uitzicht over de vallei van de rivier de Isle. Het leven is eenvoudig en de sfeer puur en ongerept. Onder de acaciaboom voor het huis is het na een actieve dag heerlijk toeven met een goed glas wijn.

Faciliteiten

Het nog ongerepte eigen terrein bestaat uit ongeveer 6 hectare grasland en 8 hectare bos. De blauwgraslanden staan bekend om zijn vele orchideeën (meer dan 20 soorten). Het kleine landhuis met zijn schuren en stallen zijn gebouwd aan de oude eenkamerwoning uit 1650. Op de binnenplaats leunen de steunberen tegen de verweerde muren. Het huis ligt aan het einde van een bospad op 300 meter van de openbare weg, waarna je de verrassing van het huis en het mooie uitzicht wacht.

De verblijfsgedeelten van het boeren-landhuis zijn alle op de begane grond. De grote woonkamer met zijn houtkachel in de schouw, biedt uitzicht over het dal. Er staan een zitbank, vier grote rotan fauteuils voor bij de kachel, en een eettafel met zes stoelen. De woonkamer staat in open verbinding met de keuken (alwaar een gasfornuis, een combimagnetron, een koelkast en een boiler). Het huis beschikt over twee slaapkamers. De ene slaapkamer heeft een bed van 1.40 m bij 2.00 m. De tweede slaapkamer een bed van 1.80 m bij 2.00 m. De woonkamer en de slaapkamers hebben een mooi oud balkenplafond. De badkamer beschikt over een ligbad met douche, een wastafel en een echt Frans bidet. Er is een apart toilet. In de grote schuur ligt de voorraad stookhout.

Het huis wordt beheerd door een Nederlands echtpaar – dat al meer dan 25 jaar in Frankrijk woont – die bij calamiteiten gebeld kan worden.

Region

menu_devider
Perigord Vert

Facilities
(AC= After Consultation, FR = For Rent)

menu_devider
Number of guests: 4 Telephone: No
Bedrooms: 2 Washer: No
Beds, single: 0 Dishwasher: No
Beds, double: 2 Swimmingpool: No
Bedsheets: Yes Tenniscourt: No
Heating: Yes Playset: No
Bikes: No Pets: Yes
Television: No Internet: No

Photo's

menu_devider

Global location

menu_devider
menu_devider

Prices

menu_devider
Price low season per week:€ 450,-
Price middle season per week: € 450,-
Price high season per week: € 450,-

Contact information

menu_devider
Renter: Lidewijde van Rijn
Phonenumber: 0481-424903 / 06-18346513
Website:
E-mail: lidewijde.vanrijn@gmail.com

Social / print

menu_devider
menu_devider

Send message

menu_devider
Question
Name*
Telephone number
E-mail*